terkejut!

Anda tidak Akan Cari Dadah dalam air minum kami Adakah Anda? Nah anda mungkin akan terkejut!

Soalan yang menarik. Adakah terdapat ubat dalam air minuman kita? Sesungguhnya pada abad ke-21 air minuman kita akan diuji untuk kehadiran dadah, dan jika didapati mereka akan dihapuskan oleh rawatan air perbandaran sebelum air telah disediakan untuk kegunaan awam?

Jika anda percaya bahawa anda akan salah di kedua-dua tuduhan. Terdapat ubat-ubatan terdapat di dalam air minuman kita dan mereka tidak diuji oleh pihak berkuasa perbandaran atau air, atau dikeluarkan.

Seawal 1999 yang berusia 17 tahun West Virginia murid membuat keputusan untuk mengetahui untuk projek sains sekolah tinggi, dan mengambil sampel air yang diambil dari sungai Ohio lebih 10 minggu untuk analisis. Mereka diuji untuk 3 antibiotik biasa (penicillin, tetracycline dan vancomycin) dan mendapati mereka dalam semua sampel. Jadi dia kemudian mengambil ketuk sampel air untuk ujian, dan mendapat keputusan yang sama.

Pertimbangkan petikan daripada beberapa laman web yang berwibawa:

Fox News: "Seorang keselesaan dan kemudahan tetamu farmaseutikal - termasuk antibiotik, anti-convulsants, penstabil mood dan hormon seks - yang didapati dalam bekalan air minum sekurang-kurangnya 41 juta rakyat Amerika, siasatan Associated Press menunjukkan."

Alam Sekitar Perspektif Kesihatan: "Kira-kira 100 farmaseutikal kini telah dikenal pasti dalam sungai, tasik, dan perairan pantai di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat."

MSNBC "" Hari ini, air minuman perbandaran dibersihkan kuman - tetapi tidak dadah. Kesan 56 farmaseutikal manusia dan veterinar atau hasil sampingan mereka - telah dikesan di minum air Philadelphia ".

USA Today: "Kajian penyelidikan hadir jumlah minit lebih daripada 15 ubat-ubatan atau produk sampingan mereka dalam beberapa murni yang berpandangan sungai, waduk dan saluran air memberi makan sistem air terbesar di negara ini." (Sistem air adalah sistem air New York).

Adakah ini membuat anda berasa sini jelas saraf? Mengapa tidak anda mendengar tentang dadah yang dijumpai di Amerika Syarikat air sebelum minum "(Atau mungkin anda mempunyai).

Berikut adalah petikan lain dari Amerika Syarikat Hari ini: "Apabila penyedia air mencari farmaseutikal dalam air minuman, mereka jarang memberitahu orang ramai Apabila penyelidik membuat penemuan yang sama, mereka biasanya tidak mengenal pasti bandar-bandar yang terlibat Terdapat banyak sebab-sebab yang ditawarkan kerahsiaan..: keprihatinan tentang keselamatan negara, kebimbangan panik, perasaan bahawa orang ramai tidak faham -. perjanjian kerahsiaan walaupun "

Jadi ia cukup jelas bahawa terdapat dadah dalam air minuman kita, dan kita tidak diberitahu.

Apakah kesan ini akan mempunyai ke atas kesihatan anda apabila anda minum air yang dicemari dadah? Siapa tahu? Noone telah benar-benar belajar ia cukup untuk mengetahui.

Apa yang anda boleh lakukan air yang tercemar dengan ubat minum? Baik anda boleh mengabaikannya.

Atau anda boleh melabur dalam penapis air terbaik di dunia yang mengeluarkan bahan cemar seperti farmaseutikal, dan lain-lain seperti racun perosak, plumbum, racun herba dan yang lain 2100 bahan kimia toksik bahawa anggaran Ralph Nader Institut boleh didapati di dalam air minuman kita.

Moden teknologi penapisan air adalah sangat baik, dan kerja-kerja yang lebih baik daripada apa yang anda boleh bayangkan. Ia adalah mustahil untuk mengeluarkan beribu-ribu bahan cemar air yang berbeza dari air yang tercemar dengan amat berkesan.

Jangan mengambil risiko dengan kesihatan anda. Elakkan air minuman yang tercemar dengan menggunakan penapis air yang terbaik bahawa teknologi moden boleh menghasilkan. Selain daripada apa-apa lagi anda akan terkejut pada berapa baik air boleh rasa lagi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar