Semua Natural Health - Membantu Anda Mencapai Impian Anda

Semua Natural Health - Membantu Anda Mencapai Impian Anda

Cuba untuk menukar diri anda kepada gaya hidup semulajadi adalah penuh dengan bahaya, tetapi cuba untuk menukar keluarga anda juga, boleh menjadi sesuatu yang membingungkan, terutamanya jika mereka mengheret kaki mereka.

Di manakah anda bermula? Bagaimana penting ialah diet semulajadi? Segala yang ada, anyway?

Makanan tambahan datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Bagaimana anda bersenam mana yang nilai terbaik untuk wang?

Apakah alternatif yang berkesan untuk rawatan perubatan?

Jika ini adalah beberapa soalan-soalan yang anda bertanya diri anda sendiri, anda telah datang ke tempat yang betul!

Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan maklumat lanjut dan kualiti adalah untuk mendaftar untuk ezine, yang merupakan surat berita dihantar melalui e-mel.

Seperti yang anda membajak lautan maklumat yang ada pada semua kesihatan semula jadi, anda mungkin ingin mempertimbangkan perkara-perkara berikut untuk memastikan anda mendapat maklumat yang berkualiti.

adalah ezine percuma?
adalah tetap ezine, sebaik-baiknya mingguan?
adakah kandungan ezine mengandungi tips berguna dan percuma?
telah penulis cuba perkara-perkara yang dia / dia sedang mempromosikan?
adakah kandungan yang mengajar anda apa-apa?
pengarang yang menerangkan / sebab-sebab beliau untuk mengemukakan hujah?
jangan sebab bunyi yang masuk akal atau akal?
yang anda berharap untuk menerima ezine dan menikmati membacanya?
Beberapa ezines boleh hanya platform untuk pengarang menyuarakan pendapat / beliau peribadi, yang mungkin tidak mengajar anda apa-apa.

Beberapa ezines adalah semua tentang memujuk anda untuk membeli, tanpa memberi apa-apa maklumat yang berguna.

Ia adalah bernilai menyebut bahawa kebanyakan syarikat sedia maklum bahawa meletakkan 'semula jadi', 'semulajadi', 'semua bahan-bahan semula jadi' di paket mereka makanan yang diproses adalah agak undang-undang, walaupun menyesatkan. Mereka juga sedar tarik perkataan 'semula jadi' mempunyai, sebagai orang yang berusaha untuk kesihatan yang lebih baik.

Jadi, anda perlu berupaya untuk mentafsirkan apa yang tulen dan apa yang tidak.

Daripada melihat penutup paket cantik dan kata-kata yang meyakinkan, tanya diri anda, berapa jauh daripada penanaman makanan asal, adalah kandungan paket ini?

Semak bahan-bahan.

Sebagai contoh, sebungkus makanan boleh menyenaraikan banyak nombor E (biasanya warna sintetik, bahan pengawet), yang adalah yang terbaik untuk mengelakkan. Atau ia boleh menyenaraikan nutrien terpencil ia telah menambah, seperti kalsium, selenium, dan lain-lain Ini juga baik untuk mengelakkan nutrien sintetik tidak diserap dengan mudah, jadi anda membeli air kencing mahal.

Sesetengah paket akan menyenaraikan hanya makanan dalam bahan-bahan. Walaupun ini tidak memberitahu anda jika makanan yang telah dirawat haba, ia memastikan anda tahu apa yang masuk ke dalam ia.

Sebagai contoh sebungkus aprikot kering mungkin mengandungi sulfur dioksida - pengawet yang boleh memberi kesan serius kepada sesetengah orang.

Paket semulajadi aprikot kering hanya akan mengandungi aprikot. Tiada lagi.

Contoh lain adalah vitamin atau mineral tambahan pelbagai. Menyemak bahan-bahan. Jika mereka menyenaraikan mineral atau vitamin, kemungkinan ini telah keluar dari makmal. Pada pendapat saya, itu di mana mereka perlu dikembalikan. Jika tumbuhan senarai ramuan, maka itu adalah makanan tambahan berkhasiat, yang anda boleh mencerna dan menggunakan seperti yang anda berkembang untuk mendapatkan nutrien anda dari tumbuh-tumbuhan.

Sentiasa melihat lebih mendalam, sentiasa mengambil mengintip di belakang tabir. Jangan percaya sesiapa. Pergi kepada keadaan anda tentang sesuatu, apa yang anda diberitahu. Dan apabila anda melakukan penyelidikan anda, jangan ditangguhkan oleh komen-komen negatif. Tiada siapa yang bersetuju dengan segala-galanya. Sebaliknya melihat kandungan maklum balas positif. Adakah ia semata-mata padang jualan? Atau ada beberapa maklumat yang berkualiti yang ada yang tidak memberi faedah kepada penulis?

Ganjaran gaya hidup yang semulajadi boleh menjadi sangat besar dan sangat memuaskan. Jangan ditangguhkan oleh ujian dan seksaan di sepanjang jalan. Matlamatnya adalah berbaloi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar