Lima Kesuburan "Ubat" Anda Perlu Tahu Mengenai

Lima Kesuburan "Ubat" Anda Perlu Tahu Mengenai

Jika anda mengalami masalah hamil terdapat herba kesuburan tertentu yang perlu tahu. Ramai doktor tradisional Amerika tidak percaya dalam menggunakan ubat-ubatan herba, ini adalah kerana kurangnya kajian akademik yang telah terbentuk terlebih dahulu kepada mereka. Secara peribadi, saya katakan beribu-ribu tahun keberkesanan adalah keputusan yang cukup untuk saya. Ini khususnya lima adalah beberapa laris, paling berkesan, ubat kesuburan herba disediakan.

Vitex

Herba kesuburan pertama dipanggil Vitex. Vitex, kadang-kadang dipanggil Chasteberry, dengan cepat menjadi terkenal sebagai herba kesuburan super kerana keberkesanan melampau. Vitex bekerja dengan tubuh untuk mengawal tahap hormon dan ovulasi, serta memperbaiki fasa luteal yang singkat, dan mengurangkan Sindrom Ovari Polycystic (PCOS). Semua ini adalah sebab-sebab yang sangat biasa kemandulan, yang adalah apa yang membuat penggunaan herba ini begitu berkesan. Vitex telah menjadi tumpuan beberapa kajian, dan setiap daripada kajian-kajian ini telah menyokong semua kenyataan di atas. Manfaat yang tidak dijangka yang mungkin anda alami semasa mengambil vitex adalah sangat kulit yang jelas, bebas daripada jerawat.

DIM

Kedua ubat kesuburan semula jadi adalah satu enzim benar-benar menakjubkan dari makanan dipanggil Diindolylmethane, atau DIM. DIM telah menjadi buah mulut orang dunia sains untuk beberapa lama sejak penemuan kesannya terhadap kanser tertentu. Sifat-sifat di DIM yang menjadikannya ubat anti-kanser adalah sifat yang sama yang menjadikannya ubat kesuburan yang menakjubkan. DIM berfungsi untuk mengawal keseimbangan badan estrogen; terlalu banyak estrogen boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan, termasuk kemandulan. Beberapa contoh estrogen kemandulan dominan adalah endometriosis, PCOS, dan sista ovari.

Progesteron

Yang ketiga adalah satu bentuk semulajadi progesteron. Progesteron memainkan peranan penting dalam sistem pembiakan anda, dan boleh menyebabkan kerosakan yang teruk jika anda kekurangan. Kekurangan progesteron biasanya disebabkan oleh dominasi estrogen; terdapat senarai semak disediakan untuk menentukan jika anda mempunyai estrogen dominan. Mengambil borang di sublingual progesteron semula jadi adalah lebih selamat daripada pelbagai bentuk lain progesteron, ini adalah kerana bentuk sublingual tidak mempunyai peluang untuk menyimpan di dalam badan anda, dan oleh itu ia menghapuskan peluang anda untuk lebih digunakan.

Maca

Di tangga empat adalah Maca. Maca telah digunakan sebagai kesuburan dan peningkatan libido dadah selama berabad-abad. Lama dahulu apabila orang Sepanyol ditawan, dan menetap di kawasan sekitar Pergunungan Andes mereka mula menghadapi kesuburan dan nafsu masalah ... walaupun haiwan mereka tidak semula. Mereka tidak lama lagi menyedari bahawa kaum India dan ternakan mereka adalah normal, dan tidak mempunyai masalah semula; satu-satunya perbezaan adalah kurangnya akar ini dipanggil Maca dalam diet mereka. Maca merupakan makanan super endokrin; ini bermakna bahawa penggunaan herba ini secara khusus menyokong sistem endokrin anda, yang secara langsung memberi kesan keseimbangan hormon anda. Menyokong sistem endokrin anda, dan memastikan ia benar-benar sihat akan memastikan keseimbangan hormon dikawal selia biasa.

Kesuburan Enzim Therapy

Akhir sekali ialah kesuburan terapi enzim. Kesuburan terapi enzim memiliki begitu banyak manfaat, termasuk tetapi tidak terhad kepada, membantu tisu berlebihan jelas badan (termasuk tisu parut), membersihkan darah, meningkatkan peredaran darah ke organ-organ pembiakan dan mengurangkan tindak balas imunologi. Mengambil terapi enzim kesuburan adalah permulaan yang baik untuk regimen kesuburan semula jadi anda, tambahan ini akan membantu dalam menyediakan badan anda untuk rawatan dan konsep.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar