Boleh Terapi Warna Sihat? Warna dan Persatuan Badan

Boleh Terapi Warna Sihat? Warna dan Persatuan Badan

Perubatan Konvensional dan Warna

Perubatan konvensional tidak mempertikaikan hakikat bahawa cahaya adalah penting untuk kesihatan. Kita perlu didedahkan kepada cahaya matahari spektrum penuh, yang mengandungi semua warna, dari masa ke semasa untuk kekal sihat. Walaupun pengamal perubatan konvensional menggunakan warna-warna tertentu untuk merawat penyakit. Sebagai contoh, cahaya ultraungu ditujukan kepada kawasan yang terjejas dalam rawatan jerawat dan psoriasis. Dan bayi pra-matang dengan keadaan hati, hyperbiliruminemia, dirawat dengan cahaya biru.

Bagaimana Adakah Terapi Warna Kerja?

Albert Einstein berkata, "Semua bentuk perkara adalah gelombang benar-benar ringan dalam gerakan." Bidang terapi warna percaya bahawa warna dengan frekuensi yang berbeza dan getaran mereka memberi kesan kepada kawasan-kawasan yang berlainan di badan kita dan organ-organ dan tisu-tisu kita memerlukan frekuensi tenaga yang sama seperti yang terkandung dalam orang-orang warna untuk kekal sihat. Jika ada penyakit atau kecederaan, getaran dan tenaga dari kawasan itu badan anda akan terganggu. Apabila lampu berwarna memasuki mata kita, terapi warna mengatakan bahawa ia akan mencetuskan pengeluaran hormon tertentu yang berada dalam kawalan sistem biokimia badan kita. Menggunakan warna dengan frekuensi yang betul boleh memberi badan anda bantuan yang diperlukan untuk memulihkan kesihatan. Warna tidak boleh menyembuhkan anda. Tetapi warna mungkin membolehkan tubuh untuk menyembuhkan dirinya sendiri!

Walaupun emosi kita boleh dipengaruhi oleh warna. Kajian telah menunjukkan bahawa lampu merah, sebagai contoh, boleh merangsang anda manakala cahaya biru mempunyai kesan menenangkan.

Warna dan Persatuan Badan

Menurut bidang terapi warna, ini adalah ringkasan kawasan badan yang berkaitan setiap warna itu.

RED: Kelenjar adrenal, Sistem limfa, Lower Extremities, Prostat Kelenjar (lelaki), Sistem Penghapusan, pundi kencing, gigi, sistem rangka, Sacral Plexus

ORANGE: gonad, Sistem Pembiakan, Lumbar Plexus, Organ seksual

KUNING: Pankreas, Solar Plexus, perut, usus besar, hati, sistem otot, Kulit

GREEN: Thymus Kelenjar (mengawal sistem imun), Jantung, Paru-paru, Sistem Peredaran, dada

BLUE: Tiroid Kelenjar, Leher, Tekak, Tangan, Senjata, brachial atau Plexus serviks

INDIGO: pituitari Gland, Kuil-kuil, Carotids, Dahi

VIOLET: Pineal Gland, Otak, Sistem Saraf

Warna Therapy Kaca

Cara mudah, mudah dan murah untuk merawat badan anda untuk terapi warna adalah untuk memakai cermin mata terapi warna. Ketika memakai mereka, memasuki cahaya melalui mata anda tertumpu pada frekuensi tertentu, bergantung kepada warna lensa, dan boleh membantu tubuh anda untuk mengimbangi kawasan yang sesuai seperti yang dinyatakan di atas.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar